Sposób przygotowania

Umyte zielone orzechy, zebrane w lipcu, kroimy w plasterki( polecam założyć rękawiczki), wrzucamy do słoja i zalewamy wódką i spirytusem. Tak przygotowane orzechy odkładamy na miesiąc w ciepłe miejsce i co kilka dni potrząsamy słojem. Po miesiącu zlewamy alkohol, a pozostałe w słoju orzechy zasypujemy cukrem na kilka dni, aż cukier się rozpuści i powstanie syrop. Tak powstały syrop łączymy z uprzednio powstałym nalewem i pozostawiamy na 2 dni. Po dwóch dnia filtrujemy i rozlewamy do butelek. Nalewka gotowa:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    dobra na ból brzuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    :) dzidek jak bylismy mali nie chcial sie nią dzielić, dopiero teraz...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    dora na dolegliwości żołądkowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    o! to muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    KAROLA

    na zdrówko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    babuni:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    oj tak pyszna wsam raz na problemy żołądkowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zdrowa i dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !