Sposób przygotowania

We wrzącej wodzie rozpuszczamy kostkę bulionowa bloczki serków topionych rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do bulionu,roztapiamy na małym ogniu ciągle mieszając .Do śmietany dodajemy mąkę i odrobinę wody mieszamy na gładka masę.Do rozpuszczonych serków mieszając wlewamy śmietanę i dodajemy zioła prowansalskie i gotujemy aż do chwili gdy sos sie zagotuje wtedy dodajemy czosnek i ewentualnie jak ktoś lubi pieprz czosnkowy gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając jeszcze przez 5 minut.Potem dajemy dla naszego sosu 5minut relaksu pod pokrywka już nie gotując.Pyszny jest z makaronem lub ryżem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Makaron zawsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !