Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka ziemniaczana 14 łyżek
mąka pszenna 14 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 25 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Bialka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy, następnie żółtka. Wymieszać z przesiana mąką i proszkiem. Piec 20 min w temp. 175 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.06.2012 07:08
tez taki robie
smakowita 09.12.2011 21:17
najlepszy
Emilia22 04.12.2011 17:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak