Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Grzyby płuczemy, zalewamy chłodną wodą i moczymy około 30 minut. Po upływie tego czasu gotujemy 20 minut na średnim ogniu (pod koniec gotowania lekko solimy). Polędwiczki kroimy na paski około 1-1,5 cm i każdy kawałek lekko \"rozbijamy\" ręką, smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię tak przygotowane mięsko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Lubie z kaszą takie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kasza jęczmienna to jest to!
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z przyjemnością zjadłabym takie na obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !