Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana kaszanka w jabłkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
kaszanka 20 dkg.
sól i pieprz
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana kaszanka w jabłkach

jabłka umyć i przekroić na połowę delikatnie usunąć gniazda nasienne,cebule pokroić w piórka,kaszankę w kawałki na oleju lub oliwie podsmażyć cebule dodać kaszankę oprószyć majerankiem,papryką ostrą do smaku,następnie nakładać do wydrążonych jabłek i zapiec w piekarniku w 180st.ok.15min.przed podaniem udekorować suszonymi gałązkami majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.12.2013 13:55
przysmak mojej babci
Wacław 15.07.2013 22:03
fajny przepis !
MAR3STA 04.12.2011 18:11
brzmi smakowicie
eduszo
eduszo 04.12.2011 15:49
Musi byc pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak