Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane z mikrofalówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dkg
ocet 1/4 szklanki
woda 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane z mikrofalówki

Pieczarki myjemy, małe kroimy na pól, większe w plastry. Wodę mieszamy z octem , cukrem i solą, dodajemy pieczarki i wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do mikrofalówki na 10 min na 600 W. Można dodać ulubione przyprawy albo kawałek cebuli. Pieczarki tak przyrządzone smakują jak ze słoiczka. Można je przechowywać w lodówce do tygodnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 31.10.2013 01:29
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak