Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z ryżu i ostrego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
żółty ser 10 dag
mleko szkl
tłuszcz 3 łyżki
ryż 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z ryżu i ostrego sera

Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, zalać mlekiem z dodatkiem wody i ugotować na sypko. Gdy ostygnie - dodać przyprawy, utarty ser, jaja i dokładnie wyrobić, aż masa będzie spoista. Ryż można również zemleć w maszynce. Formować owalne kotleciki (po dwa na porcję), obtaczać je w tartej bułce i smażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak