Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w malinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 2,5 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
maliny świeże 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczki
jabłko kwaśne 0,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w malinie

Jabłka obieramy, kroimy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Do garnka wlewamy wino, wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Do tego wkładamy jabłka i gotujemy na małym ogniu ok 10 minut. Maliny mieszamy z syropie z wina, żelatynę mieszamy z kilkoma łyżkami wody. Wlewamy do malin z syropem i podgrzewamy na małym ogniu. Następnie wlewamy do każdego jabłka i wsadzamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 17.04.2013 19:35
super deser
Aneta2604 10.06.2012 20:56
ciekawe
ilka_86 24.04.2012 12:13
jakie pyszności:)
Tatli 11.03.2012 09:32
pycha
angelika14 24.01.2012 10:56
Ale smakowito?ci!! Ch?tnie wypróbuj? przepis:)
Ewelina47 22.01.2012 14:19
to może być świetne
ronald88 04.12.2011 12:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak