Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 40 dkg
korniszony 2 sztuki
wędzony boczek 4 plastry
musztarda ostra 4 łyżki
olej 3 łyżki
śmietana 50 ml
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem

Karkówkę podzielić na 4 plastry, rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Ogórki drobno pokroić, wymieszać z musztardą. Na rozbite mięso położyć plaster boczku, na boczek część ogórkowo-musztardowego farszu. Zwinąć roladki, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dusić aż mięso będzie miękkie. Kiedy będzie już gotowe doprawić sos do smaku, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.Sos zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 08.12.2011 08:22
Świetny pomysł na obiad! Mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak