Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
masło 1/2 kostki
sok z połowy cytryny
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczny

Masło stopić, dodać posiekane jaja, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ciągle mieszając na wolnym ogniu doprowadzić do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 08.12.2011 16:17
ale fajny przepis!
Kopiko1983 08.12.2011 08:25
Bardzo fajny sos i jaki prosty do przyrządzenia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak