Sposób przygotowania

Przygotowujemy dżem.

Maliny i porzeczki oczyscić, obrać, włożyć do rondelka, posypać cukrem, dokładnie wymieszać, lekko utrzeć, zostawić na godzinkę. Następnie gotować na małym ogniu tak długo aż konsystencja będzie bardzo gęsta (tak aby po nałożeniu na ciasto nie rozpływała się) Mi gotowanie zajęło ok 1,5 godziny - pamietajcie o zamieszaniu od czasu do czasu. Gotową odstawić do wystudzenia.

Przygotowujemy ciastka:

Mąkę i cukier puder wysypać na stolnicę, dodać pokrojoną margarynę, rozdrobnić z mąką nożem, następnie dodać ser biały i pół jajka, szybko i dokładnie zagnieść.

Gotowe oprószyć mąką, rozwałkować na gruboć ok 0,5 cm, wykrawać kwadraty ok 7x7, na środek nakładać po łyżeczce dżemu, zawinąć w rulonik, dokładnie skleić wszystkie brzegi.

Formę wysmarować margaryną, ułożyć ciastka, górę posmarować resztą jajka, piec w mocno rozgrzanym piekarniku ok 20-25 minut w temp 180 stopni.

Wystudzone posypać cukrem pudrem i udekorować owocami. Ciasteczka sa rewelacyjne!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super ciasteczka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam....
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajniutkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wyglądają bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajnie wyglądają,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    uwielbiam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    podobają mi się te ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !