Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
pomidor 6 sztuk
pieczrki 10 sztuk
fasolka szparagowa 20 dag
makaron koraliki 0,5 szklanki
sól
pieprz
sos sojowy
oliwa
Kucharek SMAK WIOSNY
pietruszka zielona
pepperoni 1 szt.
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka

Karkówkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmielonym, przyprawą do grilla, polewamy sosem sojowym, mieszamy odstawiamy na 1h.

W tym czasie pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na 2 cm paski, pieczarki w plastry peperonii w krążki (ja użyłam 1/4 papryczki)

W woku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wrzucamy pojedynczo mięso, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pepperonii, smażymy na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjmujemy do miseczki (tłuszcz zostawiamy w woku - zalewamy go 500 ml wody i odlewamy)

Wok osuszamy, wlewamy łyżkę oliwy, rozgrzewamy i smażymy pieczarki (przyprawiamy odrobiną soli), gotowe dodajemy do mięsa.

Fasolkę szparagową gotujemy w woku (ok 500ml wody z dodatkiem kucharka), po 5 minutach dodajemy makaron i gotujemy całość do miękkości. Wywar odlewamy, a do fasolki i makaronu dodajemy pomidory, mięso, pieczarki, smażymy 5 minut, zalewamy odlanym bulionem z mięsa i fasolki, zagotowujemy, przyprawiamy, gotową posypujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.08.2013 21:33
bardzo lubię takie przepisy
Agnik 14.12.2011 21:12
dobre
Justyna Jussstiii 06.12.2011 13:55
pycha
mikrusiak 04.12.2011 11:36
hm...smaczne :)
gottrina 04.12.2011 10:49
bardzo smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak