Sposób przygotowania

Tuńczyka osączamy z oleju i drobno kruszymy.Z mąki i masła i mleka przygotowujemy biały sos zaciągamy go żółtkiem i dodajemy posiekane kapary 3 posiekane korniszony natkę pietruszki.Żelatynę rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i dolewamy do mieszaniny rybnej ,mieszamy i dodajemy partiami ubitą śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na koniec dodajemy sztywną ubitą pianę z białek.Wkładamy do formy i wstawiamy do lodówki na 3 godziny przed podaniem.Gdy stężeje wyjmujemy na płaski półmisek przybieramy korniszonami .Podajemy z zieloną sałatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !