Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z tuńczyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 200 gram
jajko 2 szt
kapary 2 łyżki
korniszony 1 słoik
śmietanka 200 gram
sok z cytryny
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
natka pietruszki 1 łyżka
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: mus z tuńczyka

Tuńczyka osączamy z oleju i drobno kruszymy.Z mąki i masła i mleka przygotowujemy biały sos zaciągamy go żółtkiem i dodajemy posiekane kapary 3 posiekane korniszony natkę pietruszki.Żelatynę rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i dolewamy do mieszaniny rybnej ,mieszamy i dodajemy partiami ubitą śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na koniec dodajemy sztywną ubitą pianę z białek.Wkładamy do formy i wstawiamy do lodówki na 3 godziny przed podaniem.Gdy stężeje wyjmujemy na płaski półmisek przybieramy korniszonami .Podajemy z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.12.2011 07:10
mniam
Krystyna32 04.12.2011 00:23
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak