Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 6 szt
masło 4 łyżki
olej 4 łyżki
mąka 2 łyżki
pieczarki 40 dkg
sok z cytryny 2 łyżki
cytryna 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z pieczarkami

Ryby dokładnie patroszymy,obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu po 5 min z każdej strony.Usmażone ryby odkładamy w ciepłe miejsce.Pieczarki same kapelusze myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy na maśle przez 4 min by wyparowała z nich woda.Pieczarki kładziemy w płaskim naczyniu do zapiekania na nich kładziemy pstrągi i przesmażoną cebulkę wymieszaną z bułką tartą.Wstawiamy do gorącego piekarnika na 7 min aby bułka się zarumieniła.Podajemy przybrane plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.07.2012 07:27
rewelacja;)
iga2 11.12.2011 12:52
smaczne
Krystyna32 04.12.2011 00:25
extra
matriasik 03.12.2011 23:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak