Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
jabłko 1 szt
szczypiorek siekany 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z jabłkami

Kroki postępowania

1
Buraki dokładnie umyć, włożyć do garnka, wlać wodę i gotować do miękkości, następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Buraczki czerwone z jabłkami foto
2
Buraki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny Cebulkę i szczypior drobno posiekać.
Krok 2 - Buraczki czerwone z jabłkami foto
3
Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Krok 3 - Buraczki czerwone z jabłkami foto
4
Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, polać oliwą, wymieszać.
Krok 4 - Buraczki czerwone z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.11.2012 16:03
Pyszne połączenie. Mój synek uwielbiam buraczki pod każdą postacią.
Wafelek2601 04.04.2012 09:17
pyszne do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak