Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fedor - tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

NA SPÓD
czekolada w proszku 25 dag
masło 25 dag
cukier 25 dag
wanilia 1 laska
PRZEŁOŻENIE
cytryna 1 sztuka
cukier 1 szklanka
migdały 1 1/2 szklanka
Polewa:
czekolada mleczna 3 tabliczki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Fedor - tort

Z wanilii uzyskujemy miąższ. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy czekoladę, wanilię i nadal ucieramy. Przekładamy na tortownicę. Migdały ucieramy z cukrem, dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Masę przekładamy na czekoladowy spód. Czekoladę kroimy na małe kawałki, zalewamy śmietanę i topimy stale mieszając. Masę wylewamy na tort, studzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak