Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z fasolą i mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
mielone mięso 20 dag
keczup 2 łyżki
chilli 1/2 łyżeczki
starty ser 15 dag
olej 2 łyżki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
pieprz
sól
koperek 2 łyżki
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z fasolą i mięsem

Obrane ziemniaki ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Mięso przesmażyć na oleju, dodać keczup, fasolę i ser. Doprawić chilli, solą i pieprzem. Ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć, napełnić farszem mięsno-fasolowym. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Koperek wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. Ziemniaki podawać z sosem śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 24.08.2012 22:23
spóbuję jutro
paula99926 19.07.2012 21:18
ale ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak