Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzikie żeberka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,75 kg
pieczarki 0,2 kg
boczek wędzony 0,2 kg
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
majeranek do smaku
czosnek 3 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Dzikie żeberka w kapuście

Przygotować marynatę do żeberek: do oliwy z oliwek wcisnąć czosnek dodać majeranek, sól, pieprz. Nasmarować żeberka i najlepiej zostawić na noc. Żeberka najlepiej upiec w rękawie, piec przez ok 1godz. Pokrojone pieczarki i boczek podsmażyć na patelni. Dodać je do kapusty razem z całym pieprzem oraz liściem laurowym, dodać trochę wody i poddusić. Upieczone żeberka przełożyć kapustą dodać wody i przez ok. 30min podpiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 04.12.2011 10:31
mmmm
SmacznaPyza 03.12.2011 21:38
a te żeberka to tak w całości czy jakoś najpierw pokroić?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak