Sposób przygotowania

Morele przekroić na pół, obrać ze skórki oraz usunąć pestki. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać podgrzane mleko i gotować na małym ogniu do momentu aż powstanie gęsty sos, ostudzić. Dodać miętę, wino oraz dwie morele, zmiksować i schłodzić. Morele ułożyć w miseczkach i polać sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawe zestawienie składników.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ciekawe połączenie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawa propozycja
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszą fajnie wyglądać i smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszny deser,zjadłabym chętnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !