Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w sosie miętowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 0,5 kg
żółtko jajek 1 szt
cukier 1 łyżka
mleko 1/2 szk
mięta świeża siekana 1 pęczek
wino białe wytrawne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w sosie miętowym

Morele przekroić na pół, obrać ze skórki oraz usunąć pestki. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać podgrzane mleko i gotować na małym ogniu do momentu aż powstanie gęsty sos, ostudzić. Dodać miętę, wino oraz dwie morele, zmiksować i schłodzić. Morele ułożyć w miseczkach i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.11.2013 00:04
pyszny deser,zjadłabym chętnie
caralajna 29.09.2013 07:50
muszą fajnie wyglądać i smakować
olkaaa 21.01.2013 09:11
bardzo ciekawa propozycja
jeta72 19.04.2012 12:30
ciekawe połączenie :-)
Renataj 02.04.2012 09:36
Ciekawe zestawienie składników.
Dorian 08.03.2012 07:44
pycha
maciek7 26.01.2012 20:56
super
Wafelek2601 21.01.2012 18:58
ciekawe
Magdalena1110 10.12.2011 09:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak