Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowy mrożony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada 25 dag
śmietana 2 szkl
jaja 2 szt
cukier puder 2 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
owoce 500 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowy mrożony

połamaną na kawałki czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej na małym ogniu stale mieszając aż powstanie jednolita masa jaja rozkłócimy wlewamy do czekolady mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje masę studzimy do temperatury pokojowej śmietanę kremówkę ubijamy z cukrami łączymy z masą czekoladową i przelewamy do pucharków mus wstawiamy na godzinę do zamrażalnika przed podaniem dekorujemy owocami lub ulubionymi konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak