Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel wołowy w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycel wołowy 6 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
tłuszcz 1 łyżki
ciasto francuskie 1 szt
jaja 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
borówki 12 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel wołowy w cieście francuskim

mięso rozbijamy posypujemy przyprawami i odstawiamy by przeszło ich aromatem następnie kroimy w paski i wkładamy na patelnię z tłuszczem podgotowujemy i przysmażamy ok 30 minut na kuchence elektrycznej mięso układamy na cieście francuskim i zawijamy pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 C po około 20 minutach potrawa jest gotowa przed podaniem dekorujemy ogórkiem pokrojonym w paski i borówkami podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak