Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkie pierścienie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier kryształ 100 g
masło 100 g
jaja 2
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: słodkie pierścienie

masło utrzeć z cukrem i mąką ziemniaczaną, dodając po jajku i łyżeczce śmietany. Domieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. zagnieść ciasto, rozwałkować, wyciąć pierścienie. W głębokim naczyniu rozgrzać tłuszcz, smażyć na złoto, osączyć, obtoczyć w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak