Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka herbaciana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata czarna 3 łyżki
cytryna 1
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka herbaciana

wymieszać herbatę czarną i zieloną, zalać 1 l wrzątku, odstawić na 3 minuty aby się zaparzyła. przecedzić, przestudzić, wymieszać z sokiem z pomarańczy, doprawić cukrem do smaku i sokiem z cytryny lub limonki. żelatynę namoczyć w małej ilości wody, podgrzewać do rozpuszczenia. Wymieszać z płynem herbacianym. wylać go do stożkowej formy, wrzucić listek mięty, wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.01.2012 16:42
super
Emilia22 03.12.2011 17:23
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak