Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z udek kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka 3 szt
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
pieprz
sól
czosnek 2 ząbki
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z udek kurczaka

Udka obieramy z skórek . Skórki nie używam . Odcinamy mięso od kości kroimy na średniej wielkości kawałki .W brytwance rozgrzewamy olej dajemy pokrojone mięso podsmażamy z dwóch stron dodajemy czerwoną słodką paprykę ,majeranek ,pieprz i sól .Mieszamy smażymy chwilę .Dodajemy pokrojoną cebule i wyciśnięty czosnek Zalewamy gorącą wodą z rozpuszczoną kostką wołową .Dusimy do miękości mięsa.Zaciągamy mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.12.2011 11:15
mniam
agnieszka214 04.12.2011 11:15
mniam
M-W 03.12.2011 17:26
super danie
aginaa 03.12.2011 17:19
super
iwa643 03.12.2011 15:45
Podajemy do ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak