Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zółtka jajek 4 szt
cukier 150 g
masło 100 g
miód prawdziwy 0,5 szkl
mąka pszenna 400 g
proszek do pieczenia 2 łyżki
kakao 2 łyżki
smietana 18% 1 szkl
orzechy włoskie 100 g
cukier puder 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 biała

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z orzechami

Orzechy siekamy. Masło ucieramy z cukrem, cukrem pudrem, miodem i żółtkami jajek. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i śmietanę. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Masę przekładamy do formy nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy piernik i polewamy wierzch polewą białą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.05.2012 10:23
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak