Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płucka wieprzowe

5.0
(38)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płuca wieprzowe 1 kg
cebula 5 szt
olej do smazenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Płucka wieprzowe

Płucka oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie.Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka.Zalać zimną wodą i gotować około 1 godz.Po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę i włożyć na patelnię.Smażyć na oleju około 15 min,posolić do smaku.Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na wierzch.Można dodać trochę vegetty.Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.Doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.07.2012 19:46
nie jadłam nigdy
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
Kaja35 22.06.2012 09:14
super
alaaa 09.06.2012 20:16
nie przepadam
MAR3STA 22.04.2012 16:24
nie próbowałam jeszcze
bercik1 21.03.2012 23:54
Pomysł fajny.
Karmel 03.03.2012 17:52
smaczne
matii6 20.01.2012 21:26
ja nie lubię ale moja babcia uwielbia
Magdalena1110 26.12.2011 19:26
jeszcze nie jadłam
daria899 20.12.2011 11:16
super
mala2021 13.12.2011 08:36
A ja bardzo lubię
AgaS10 09.12.2011 14:19
ja chyba też się nie skuszę:)
gacopierz23 06.12.2011 22:09
niestety to nie dla mnie
Reda 05.12.2011 10:17
Pycha
misia53 04.12.2011 00:36
ja lubię , ale robię w sosie słodko- kwasnym ... ciekawe jaki te mają smak?
SmacznaPyza 03.12.2011 21:41
przyznam, że nie przepadam
fasola 03.12.2011 14:28
ciekawe smaki, godne wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak