Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka 1/2 kg
mleko 3/4 szklanki
woda 3/4 szklanki
olej
cebula 1 sztuka
sól do smaku
grzyby 1/2 kg
bazylia 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Kapustę opłukać, zalać w nowym garnku wodą i gotować do miękkości. Grzyby (pieczarki lub suszone) wypłukać, drobno pokroić i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia. Na drugiej patelni zasmażyć cebulę do zeszklenia. Kapustę odcisnąć po ugotowaniu z wody, pieczarki i cebulę przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach. Podsmażyć po przekręceniu jeszcze chwilę na patelni. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Wyłożyć na miskę do wystygnięcia.
Ciasto naleśnikowe:
Po zmieszaniu w naczyniu składników : mąki, wody, 2 łyżek oleju, jajek - miksować do uzyskania jednolitej masy przez 4-5 minut. Rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki. Po usmażeniu nakładać łyżką farsz. Naleśnika zawijamy z obydwu stron i zwijamy,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.12.2011 10:03
super
Kamila/kami007 04.12.2011 10:31
mmmm
Jarlin 03.12.2011 16:30
ja też panieruję a jajku i bułce...
Stenka 03.12.2011 14:58
Ja obtaczam w rozmąconym jajku i bułce i podpiekam
fasola 03.12.2011 14:28
mniam krokiety są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak