Sposób przygotowania

Margarynę wkładamy do niedużego garnka, dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Całość rozpuszczamy na wolnym ogniu cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Następnie masę czekoladową przekładamy do wysokiej miski, dodajemy kakao oraz cukier puder. Całość miksujemy dokładnie mikserem do momentu, aż składniki się ładnie połączą. Następnie do masy dodajemy porcjami jajka oraz mąkę. Stale miksujemy. Gdy już powstanie nam ciasto o jednolitej konsystencji, przekładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Ja użyłam tortownicy o średnicy 22 cm. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 35 minut. Ja swoje ciasto piekłam 40 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy polewę: śmietankę podgrzewamy na wolnym ogniu, a następnie wrzucamy połamaną na kawałki czekoladę. Całość mieszamy na wolnym ogniu do momentu, aż polewa będzie gładka. Następnie ciasto czekoladowe polewamy polewą. Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    bardzo je lubię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Często robię ciasta czekoladowe (głównie ze względu na dzieci), ale takiego jeszcze nie robiłam. Na pewno wypróbuje;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    ślinka sama cieknie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna47

    Lubie takie ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !