Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka pod kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 60 dag
jabłko kwaśne 1 szt
banan 1 szt
sok z cytryny
sól
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana gęsta 5 łyżek
mleko 4 łyżki
szałwia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka pod kołderką

Bruksalkę gotować przez 20 minut,odsączyć i przestudzić.Jabłko obrać,pokroić w kostke i skropić 2 łyżeczkami soku z cytryny.Obranego banana rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny,przyprawić solą,pieprzem i szałwią.Pire bananowe wymieszać z mlekiem,śmietaną.Przestudzoną brukselke wymieszać z jabłkiem i polać sosem.Odstawić pod przykryciem na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 28.08.2012 18:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak