Sposób przygotowania

Mięso z piersi umyć, osuszyć, natrzeć starannie rozkruszonymi przyprawami ziołowymi, ułożyć płat na płacie, przycisnąć, przykryć, pozostawić w lodówce na ok. 30 min. Cebulki i czosnek obrać, opłukać. Mięso z piersi pokrajać w foremne kostki, o boku 11/2 cm. Na szpadki lub na szpilki do drobiu nadziewać kolejno mięso i cebulki. Na każdą szpadkę nadziać także po 2 ząbki czosnku. Patelnię z grubym dnem lub lepiej patelnię z powłoką typu teflon posmarować oliwą lub olejem. Rozgrzać, ułożyć przygotowane szaszłyki, przykryć. Ogrzewać na ogniu aż do zrumienienia się składników. W czasie ogrzewania odwracać, żeby się zrumieniły ze wszystkich stron. Następnie podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody. Udusić do miękkości, oprószyć pieprzem i solą

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !