Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurcze pieczone w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brojler 1 szt
zioła świeże 4 łyżki
czosnek 3 zabki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurcze pieczone w ziołach

Kurczę oczyścić, umyć, natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem i połową posiekanych liści roślin przyprawowych. Resztę przypraw umieścić wewnątrz jamy brzusznej. Oprószyć tuszkę solą i pieprzem wewnątrz i na powierzchni. Do wnętrza jamy brzusznej włożyć odkrajane skrzydełka, spiąć szpilkami do drobiu. Przygotowaną tuszkę owinąć folią aluminiową, ułożyć na ruszcie piekarnika i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak