Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z truskawek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 40 dag
cukier kryształ 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z truskawek

Truskawki myjemy i kroimy na pół. Żelatynę mieszamy w szklance zimnej wody. Gotujemy 1 szklankę wody z cukrem i wrzucamy na chwilę truskawki. Następnie delikatnie przekładamy je do pucharków. Pozostały sok mieszamy z żelatyną i gotujemy. Po ugotowaniu wlewamy wino. Sok wlewamy do pucharków z truskawkami i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.12.2011 15:51
pysxzne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak