Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rissoto z kurczakiem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
groszek konserwowy
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
cebula 1
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
wino białe

Przepis i sposób przygotowania na: rissoto z kurczakiem i groszkiem

Mięso opłukać,pokroić w kostkę wymieszać z przyprawą ,dodać trochę oleju i zalać trochę winem.
Całość odstawić do lodówki pod przykryciem żeby kurczak się marynował.
Rozrobić bulion (jedną kostkę w szklance wody). Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z masłem, a gdy się zeszkli dorzucić wyciśnięty czosnek. Wypłukać ok. 1,5 szklanki ryżu i dodać na patelnię Na drugą patelnię wrzucić kurczaka razem w winem w którym był i podsmażyć na biały kolor. Gdy ryż się zeszkli dodać bulion i podsmażonego kurczaka, doprawić wedle uznania, wymieszać i przykryć. Gdy bulion odparuje, dolać wino i dusić dalej aż ryż będzie miękki .Pod koniec dodać groszek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresza 01.03.2014 07:12
pyszne danie
kriko 06.02.2013 16:06
mniam
Krzysztof15 13.12.2012 17:37
super
safcia 23.06.2012 19:14
pysznosci
Luki 21.02.2012 18:37
super!
sunnymood 06.01.2012 14:47
pyszne:)
puellae90 15.12.2011 10:13
miami
puellae90 15.12.2011 10:13
miami
edi 12.12.2011 11:43
Pyszna potrawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak