Sposób przygotowania

Mięso opłukać,pokroić w kostkę wymieszać z przyprawą ,dodać trochę oleju i zalać trochę winem.
Całość odstawić do lodówki pod przykryciem żeby kurczak się marynował.
Rozrobić bulion (jedną kostkę w szklance wody). Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z masłem, a gdy się zeszkli dorzucić wyciśnięty czosnek. Wypłukać ok. 1,5 szklanki ryżu i dodać na patelnię Na drugą patelnię wrzucić kurczaka razem w winem w którym był i podsmażyć na biały kolor. Gdy ryż się zeszkli dodać bulion i podsmażonego kurczaka, doprawić wedle uznania, wymieszać i przykryć. Gdy bulion odparuje, dolać wino i dusić dalej aż ryż będzie miękki .Pod koniec dodać groszek

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Pyszna potrawa:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    miami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    miami
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pysznosci
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    teresza

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !