Sposób przygotowania

Orzechy rozdrobnić, rodzynki pokroić na mniejsze kawałki. Siemie lniane zmielić, ewentualnie kupić gotowe zmielone. Orzechy, rodzynki i siemię zmieszać i odstawić (mieszankę tą można przygotować równie dobrze dzień wcześniej wieczorem, aby zaoszczędzić czasu rano). Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Lepiej żeby jabłko nie było kwaśnie, ponieważ jego smak w znacznym stopniu wpływa na smak całej owsianki. Mleko podgrzać, gdy będzie już gorące dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Następnie dodać płatki i mieczać na dużym ogniu. Gdzy masa zacznie gęstnieć należy dodać orzechy, rodzynki i zmielone siemię lniane. Dodać miód i nadal mieszać intensywnie aż do uzyskania ulubionej konsystencji. Na koniec zmniejszyć ogień i potrzymać jeszcze chwilę. Następnie zdiąć z ognia i wmieszać dokładnie jabłko. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !