Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytryniak

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 3 szt
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Cytryniak

Cytryny sparzamy gorącą wodą- ścieramy skórki i wyciskamy sok.
Margarynę miksujemy z cukrem- dodajemy stopniowo jajka
i sok cytrynowy ze skórką.
Na koniec wsypujemy stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia- miksujemy na gładką masę.
Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 11.12.2012 22:14
ciekawe
kuklik 09.07.2012 20:42
apetyczny
Elżbieta17 31.03.2012 22:02
smaczny deser:)
iga2 21.12.2011 16:23
pyszny
MAR3STA 09.12.2011 19:02
pyszne ciasto!
Małgosia6 07.12.2011 09:27
pycha zrobię takie ciasto w weekend;]
Dorota59 04.12.2011 19:16
pyszniutkie
AgaS10 04.12.2011 13:00
mój mąż robi rewelacyjne takie ciacho:)
1j1o1l1a1 04.12.2011 09:36
wygląda ładnie, żółciutki :)
treonina 03.12.2011 13:16
mmm pycha ale bym sobie spróbowała kawałeczek
Barbara40 03.12.2011 11:41
Na pewno smaczny
iziona 03.12.2011 07:55
Fajny i bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak