Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poncz sylwestrowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone 1 butelka
rum 1/2 butelki
cukier 20 dkg
cytryny 2 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
napar z herbaty 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: poncz sylwestrowy

Napar z herbaty mieszamy z gozdzikami a następnie przecedzamy.Łączymy z winem rumem sokiem z cytryny i cukrem i dobrze podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia.Podajemy gorący w szklanej wazie z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.12.2011 00:19
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak