Sposób przygotowania

Biszkopt
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z cukrem i cukrem i waniliowym, następnie dodac żółtka. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Piec 25 min. w 175 stopniach.
Nadzienie
Wiśnie osączyć z zalewy. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 6 łyzkami zalewy, resztę zagotować dodać wiśnie i zaciągnąc zawiesiną z mąki.Ser zemlec przez maszynkę. Utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem i skórką z cytryny. Zelatynę rozpuścić w trochę wody. Smietane ubić na sztywno, połączyć z masą serową i żelatyną. Biszkopt przekroić na pół na jednej częsci rozsmarować masę wiśniową, następnie krem serowy. Przykryć drugim plackiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Wygląda nieziemsko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam....
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam takie ciasta! a z wiśniami to już zupełnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo smacznie sie prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo, ale to bardzo apetycznie i przepis też fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    masz u siebie wspaniałe ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    Kas bardzo Ci dziękuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    swietnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam czekoladowe ciasta czekoladowe z wiśniami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne ciacho!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dada

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !