Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona panga

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 2
cebula 2
oliwa
bazylia
sok z cytryny
sól
jajko 1
mleko 1 łyżka
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga

Filety pokroić na średniej wielkości kawałki, następnie skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem. Całość odstawić na 20 minut. W głębokim talerzu roztrzepać jajko widelcem, dolać mleko i wymieszać. Maczać w tym kawałki ryby, a następnie obtaczać je w mące. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej rybę. Cebule posiekać i dorzucić do ryby. Posypać odrobiną bazylii. Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak