Sposób przygotowania

Na początku sprawione wcześniej pstrągi dzielimy na mniejsze części. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Pokrojone warzywa gotujemy w wodzie, którą doprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym. Kiedy warzywa będą już miękkie to wyjmujemy je z wywaru, natomiast do niego wkładamy podzielone pstrągi. Pstrągi gotujemy, a pod koniec gotowania wlewamy wino oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Rybę wyciągamy z wywaru i obsypyjemy pieprzem oraz solą, a następnie zalewamy wywarem i odkładamy do lodówki, żeby galaretka stężała.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super sprawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pstrąga w galarecie jeszcze nie jadłam :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Nigdy nie jadłam nic w galarecie i occie, ale gdy spróbowałam to po prostu tak mi zasmakowało że choć raz w tygodniu muszę zjeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !