Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowo -pomarańczowa polewa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 1 tabliczka
śmietana kremówka 200 ml
skorka starta z pomarańczy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowo -pomarańczowa polewa

w kompieli wodnej rozpuszczamy skruszona czekoladę. Gdy sie prawie rozpuści dodajemy smietankę i mięszamy. Do tego ścieramy skorke z cytryny, i mieszamy az do powstania jednolitej masy. studzimy.polewamy ciasta lub desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.12.2011 23:10
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak