Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 200-300 gram
szynkówka 500 gram
włoszczyzna
Chrzan śmietankowy Smak
sól
ocet
jajko ugotowane na twardo
kiełbasa śląska
śmietana słodka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Mięso gotujemy z warzywami,gdy zmiękną to wyciągamy. Do wywaru dodajemy dużo słodkiej śmietany,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i na koniec dajemy chrzan i ocet według smaku. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą (na półtorej szklanki wody daję 3 łyżki mąki). Podajemy z jajem na twardo i kawałkami kiełbasy. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.01.2012 07:57
barszcz biały :) mniam :)
magduś83 02.12.2011 22:36
Uwielbiam taki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak