Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet z wątróbki

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 400 gramów
cebula 1/2 sztuki
masło 150 gramów
oliwa 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta
Tymianek suszony Prymat szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet z wątróbki

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na oliwie. Wątróbkę czyścimy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Dodajemy cebulkę i rozpuszczone masło. Całość miksujemy na jednolitą masę blenderem. Doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i mieszamy. Kokilki smarujemy masłem i przelewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i pieczemy około 1 godzinę.

Pasztet rewelacyjnie smakuje z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 30.06.2012 17:05
extra
Agnieszka_B 12.01.2012 10:12
Fajny sposób na zapieczenie pasztetu. Nie w formie tylko w kokilkach :)
Jolanta40 03.12.2011 08:04
dziekuje
owca441 02.12.2011 21:53
powalająca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak