Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z kuskusem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 1
kuskus 1 opakowanie
bulion 500 ml
olej
sól
pieprz
papryka czerwona 30 dag
kurki blanszowane 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z kuskusem

Łopatkę umyć, pokroić w paski, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć. Podlać odrobiną bulionu i dusić na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać przyprawy, kurki oraz paski papryki i dusić do odparowania bulionu. Resztą bulionu zalać kuskus i poczekać, aż napęcznieje. Podawać razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 02.12.2011 21:36
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak