Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z majerankiem w soku jabłkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości (łopatka) 60 dag
sok jabłkowy 2 szklanki
cebula 1 szt
świeży majeranek 1 łyżka
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z majerankiem w soku jabłkowym

Mięso oczyścić z błon i żył, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Liść laurowy Prymat rozkruszyć. Mięso wymieszać z majerankiem Prymat, gorczycą Prymat, liściem laurowym Prymat, cebulą, solą i mąką.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć mięso, skropić pozostałym stopionym masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza. Gdy mięso się zrumieni , zalać je sokiem jabłkowym, przykryć pokrywką i dusić około 40 minut. Przyprawić sokiem z cytryny i jeśli trzeba solą. Podawać z kluskami kładzionymi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 29.11.2011 22:47
fajne połączenie smakowe
szajba2 04.02.2011 14:51
fajne na obiad
Barbara55 21.09.2010 14:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak