Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś nadziewana żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sprawiona gęś 1
jabłka 50 dag
ryż 1 szklanki
żurawina 1/2 szklanki
cząber
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś nadziewana żurawiną

Gęś umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i cząbrem. Wstawić mięso na noc do lodówki. Następnego dnia ugotować ryż na półtwardo. Ostudzić. Jabłko pokroić ja ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Przygotowaną gęś nafaszerować ryżem, ćwiartkami oraz żurawiną. Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin, ile kilogramów ma gęś. Od czasu do czasu podlewać pieczeń wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 04.12.2011 21:40
ciekawe
SyMiki 03.12.2011 16:52
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak