Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zapiekana z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 5 plastrów
kurki 40 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 4 łyżki
wywar drobiowy 0,5 szkl
ser edamski 5 (starty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zapiekana z kurkami

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy plasterki szynki. Kurki myjemy i kroimy w drobną kostkę, podrumieniamy na maśle, dodajemy wywaru drobiowego. Gdy kurki już będą miękkie dodajemy mąkę i gotujemy. Na koniec dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak gotowe grzyby wykładamy na szynkę a na to posypujemy starty ser. Całość zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 27.12.2012 14:23
brzmi wybornie
Grażyna13 09.02.2012 14:27
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak