Sposób przygotowania

Cebulke obieramy, oddzielamy 3/4 sztuki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Po około 5 minutach ( takby była złota dodajemy obrane i pokrojone wg. uznania w ksotke, plasterki pieczarki i solimy podduszmay około 10-14 minut by były miękkie. Nastepnie dodajemy wodę, kostkę oraz do smaku dodajemy pieprz. Na koniec do smietany dodajemy mąke i mieszamy by niy było tzw. grudek i dodajemy i mieszmay by nie powstaly grudki. Gotujemy około 10 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry sos
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dzieki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam taki sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moj smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    robię podobny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    i oczywiście polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    mój ulubiony sosik do kopytek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do kopytek i nie tylko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszny do makaronu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !