Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z korzennym nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tosty 2
wątróbka 10 dag
masło 10 dag
rodzynki 5 dag
żółtko jajek 2
olej
czosnek 2 ząbki
estragon 1/2 łyżeczki
imbir 1/3 łyżeczki
orzechy włoskie 5 posiekane
indyk 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z korzennym nadzieniem

W mięsie wyciąć kieszeń. Natrzeć mięso z zewnątrz i od środka roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 2 h. Tosty namoczyć, odcisnąć. Wątróbkę posiekać. Masło utrzeć, dodać przyprawy, tosty i wątróbkę. Zmiksować gładko. Farsz wymieszać z bakaliami i żółtkami. Napełnić otwór w mięsie. Spiąć. Skropić olejem, piec 1,5 h w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak