Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w mleku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 8 ząbków
Pieprz biały mielony Prymat
mleko tłuste 1 litr
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w mleku

Schab umyć, natrzeć ze wszystkich stron solą i pieprzem. Obłożyć plasterkami czosnku. Odstawić na godzinę, mleko zagotować. Mięso przełożyć do brytfanki, piec godzinę w temp. 190 stopni, polewając od czasu do czasu resztą mleka. Wystudzony schab zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki. W pojemniczku zamrozić też wywar z dna brytfanki. Później zagęścić do mąką i powstanie sos do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 04.12.2011 10:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak