Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
żółtko jajek 1
śmietana 2 łyżki
brązowy cukier 1/2 szklanki
posiekane migdały 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z migdałami

Ciasto rozmrozić. Powycinać z niego foremkami określone kształty. Ułożyć je na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować rozmąconym żółtkiem zmieszanym ze śmietaną. Ciasto posypać cukrem i migdałami. Piec 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak